Ъглови дивани – проблеми при избора им

Винаги се появяват проблеми, свързани с използване на ъглите в помещението, ако пък случайно се реши въпроса с ползването им, не винаги това е удобно и практично. Един от добрите начини за рационално използване на това пространство е да се поставят ъглови дивани. Има различни модели както по вид и форма, така и по размер и стил.

Изборът на този вид мебели не е така лесен. Има много моменти, на които трябва да се обърне внимание. На първо място това е самата конструкция, нейния размер, после функционалността, и след това пълнежа и вида на тапицерията. Само когато добре прецените тези показатели, тогава ще можете да изберете ъглови дивани без грешка. Този вид диваните са удобни за всяко помещение, включително и за терасата под формата на буквата „Г“. Много добро приложение намират в кухнята, особено тези с малки размери.

Като начало е добре да се уточним какви конструкции се предлагат – това са две групи: стационарни ъглови дивани и модулни. Стационарните могат да бъдат от една част, което се среща изключително рядко, и от две части, които при монтиране се съединяват една с друга. Има два начина за съединяване. Единият е с болтове, като отворите се подготвят още от производителя. Този начин на съединяване е подходящ, ако се предвижда да не се съединяват. Другият начин на закрепване е с помощта на две пластинки, закрепени на страничните стени. Това е лесен начин за сглобяване и разглобяване, но в същото време задържа много добре частите.

Модулните ъглови дивани се състоят от три и повече части. Едната част е задължително ъглова, а другите са прави и могат да се местят на различни места. От тази гледна точка тези конструкции са много удобни – може да се променя конфигурацията им. Но има и недостатъци – има повече разстояние между модулите, което не толкова визуално се забелязва, отколкото е неудобно да се стои на два модула.

Ъгловите дивани обикновено се правят във формата на буквата „Г“. Едната част е по-дълга от другата. Преди да изберете вашите ъглови дивани е добре да решите с каква дължина искате всяка една от страните или равни. Измерете разстоянието, където планирате да ги поставите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *