Часовници Delbana

В началото на 20-те години млад мъж на име Голиардо Делбана тръгнал от анклава Сан Марино със своето семейство, за да постави началото на нов живот в Швейцария, където по-късно се осмелил да овладее тънкостите на часовникарския бизнес в столицата на часовниците.

Той копнеел да притежава красив часовник, но по това време това било истински лукс за някой от неговите скромни възможности.

След като посветил няколко години на индустрията, сеньор  Делбана реализира мечтите си да притежава страхотен часовник и да създаде компания за часовници от световна класа, като въведе своя собствена марка през 1931 г. Последвало 86-годишно производство, създаващо елегантни часовници, страст и шанс за класически достъпен лукс. През 40-те и 50-те години на миналия век се подобрява стила на часовниците и се внедряват нови технологии. До този момент линията остава привлекателна за наблюдателите, които ценят прецизността, качеството и стила, като същевременно продължават да отразяват най-ранните вдъхновения на Дела Балда.

В началото, Делбана се специализира в механични джобни и ръчни часовници, които са били изработвани под строг контрол на качеството. Веднъж прочули се с качеството и стила си, часовниците Delbana скоро диктуват растежа на компанията с над 100 служители и широка мрежа от местни доставчици. През 50-те и 60-те години Делбана разширява годишното си производство до повече от 100 000 часовника, в които се вписва популярния механизъм AS1130, търсен по целия свят, заради качеството и стабилността му. Иновацията и масовото купуване на часовника с кварцово задвижване през 70-те години има голямо влияние върху швейцарската часовникова индустрия. До края на 70-те години Делбана се слива с компанията за наблюдение на WEGA, представяйки нова глава за марката с производството на часовници с кварцово задвижване.

През 2001 г. Delbana се слива с Delma Watch Ltd. в Lengnau, Швейцария, а марката се превърна в съвременна колекция от модерни и стилни часовници, напомнящи оригиналните белези на дизайна. Днешното портфолио предлага елегантни дамски часовници, мъжки часовници, както и невероятни, вдъхновени от състезателния дух спортни часовници.

Философията на Делбана за проектиране на изискани висококачествени швейцарски часовници, вдъхновени от върховете на историята в изтънчеността и блясъка, затвърди мястото ни в световната часовникова индустрия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *