Шпакловка

Цени на шпакловка

Днес качествените ремонти са много по-лесни и бързи от тези, които се правеха преди години. Що се отнася до шпакловките, нещата са коренно различни днес. Материалите са много по-качествени и лесни за използване, а това гарантира до голяма степен качеството на ремонта.

С новите материали за шпакловка, подготовката на разтвора е много по-лесна и бърза, а самият разтвор има чудесни качества за полагане. Няма фиксирани за шпакловки цени, с които  работят майсторите. Те варират от 6 лв. на кв. метър могат да достигнат до 14 лв.  Добре е, когато имате нужда от професионалист, да попитате свои познати, които вече са използвали подобни услуги, дали са доволни и могат ли да ви предоставят телефон за връзка. Така ще сте сигурни, че се доверявате на специалист, който ще ви предложи качествена услуга.

За да може всяка шпакловка да стане наистина качествена, е необходимо да се подготви основата, т.е. стената, която ще се шпаклова. Нанасят се три последователни слоя. Първият слой е желателно да е с гипсово лепило. Следва втори, с гипсова шпакловка. Третата ръка трябва да е максимано фина, за да стане стената изключително гладка. За третия слой трябва да се използва смес с много високо качество.

Готовите смеси за шпакловане са фабрично подготвен сух материал, който се разбърква с вода. Полученият материал няма да се стегне до час и половина, което означва, че може да се работи спокойно до получаването на максимална гладкост. След нанасяне, материалът трябва да бъде изгладен напълно до 15 минути. Допустимата дебелина трябва да е не повече от 8-10 мм.

За да стане шпакловката качествена и да залепне добре, основата трябва да е добре почистена и грундирана.

Между отделните слоеве трябва да се изчака достатъчно, за да изсъхнат напълно. В противен случай се получава ронене, което нарушава целостта на повърхността и съсипва  цялата шпакловка.

Последния слой шпакловка трябва да е идеално гладък, за да може да се нанесе след това боя или да се залепят тапети, без да прозират неравности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *