Фото-тапет

Фототапет, според дизайна на стаята

Когато вече сте решили кой тапет е по-добър от гледна точка на практичност, вече може да помислите за конкретни дизайнерски идеи. В този случай е важно да направите разбивка по типа стая, в която планирате да залепите това покритие.

Стилът на фототапета трябва да е избран строго. Това се прави, според целта на помещението, където ще бъдат поставени.

Изборът на фототапет за хола

За най-голямата стая в къща или апартамент може да изберете почти всеки тапет в стил и цвят. Всичко зависи от основната дизайнерска концепция.

Най-популярните опции за хола са градски панорами, природни пейзажи, фонови текстури (имитация на тухлена зидария, дървени панели и др.). Необичайни и обемни са 3D рисунките. Те представляват оптични илюзии. Важно е, също така да има запас от пространство в стаята – така нищо няма да не закрива чертежа и изгледът на тапета ще е гарантиран от всички страни.

Панорамните фототапети ще помогнат за разширяване на пространството на хола.

Необичайните шарки, върху тапета могат да се превърнат в център на целия дизайн на хола.

Имитацията на декорация с дървена стена в хола е интересна идея. Тя прави стаята по-уютна.

Тапет за хола в духа на живопис

Фототапетът в хола може да наподобява картини, нарисувани на стената.

Тапет за спалнята

Осигурява, както релаксация след тежък ден, така и заряд на енергия сутрин. Това са и основните задачи, които декорът на спалнята трябва да изпълнява. На това трябва да разчитате, когато решавате, какъв тип тапети да купите в тази стая. Поради това е по-добре да се даде предпочитание на меките естествени цветове (зелено, синьо, бежово и т.н.) и не много разсейващи рисунки (флористика и природни пейзажи, прости абстракции са оптимални). Също така избягвайте острите контрастни комбинации, включително с редовен тапет на други стени.

Пейзажен тапет в спалнята

Пейзажът с природата е най-универсалната тема за фототапети в спалнята.

Фототапет с градска панорама за спалнята

Градските панорами на фототапета в спалнята, също са много подходящи – най-важното е да не са твърде силни в модела.

Природен тапет за спалнята

Леките и свежи рисунки, върху фототапета в спалнята ще й придадат лекота и ще увеличат комфорта и усещането за почивка.

Ярки цветове в спалнята

В спалнята ярките, наситени цветове, също са напълно приемливи. Основното е, че се сливат хармонично с останалата част от декора.

Най-очевидният избор на тапет за кухня е този с храна и напитки. Широкоформатните изображения на зрели плодове и зеленчуци, чаши чай или кафе на зърна, както и дървета с плодове са винаги актуални. Също така за кухнята, може да се изберете тапет на тема урбанизъм. Образът на мегаполиса ще ви зареди за нови постижения с енергия от рано сутрин. Любопитно е също, че в кухнята такъв завършек може да се постави не само на стената, но и, да речем, на мястото на престилката над работната зона. Така ще изглежда много интересно.

Сами се убеждавате, че сред всички възможности за декориране на стените в апартамент и къща, едва ли нещо може да се сравни с фототапетите. Те винаги привличат максимално внимание!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *