Траурни услуги

Траурни услуги

Днес малцина знаят как да реагират, когато необратимото настъпи. Чували сме да казват, че всички задължения, които трябва да се изпълнят целят именно да откъснат близките от тъгата и скръбта по загубения близък. Възможно е и да е така, никой не знае. В повечето случаи по-далечни роднини и приятели се ангажират с подробностите.

Какво трябва да се направи след настъпване на подобно тъжно събитие?

Първото, което трябва да направите е да се свържете с личния лекар, ако не е бил до починалия, за да установи каква е била причината за настъпване на смъртта и да издаде смъртния акт. Без този документ не може да бъде извършено погребението.

Следва да бъдат информирани най-близките на починалия за събитието. Ако смятате, че нямате сили да се занимавате с тези неща, можете да натоварите приятели или да оставите траурната агенция да направи всичко. Повечето агенции предлагат пълен пакет траурни услуги, които подпомагат максимално близките на покойника.

Траурната агенция ще се заеме с подготовката на траурната церемония. Предварително ще се наложи да бъдат уточнени всички подробности и детайли, които ще включва тя. Налага се да се посочи какъв да е ковчега, къде ще бъде поклонението и какво ще се изисква за него, ще е необходим ли превоз на дошлите да изкажат съболезнованията си до гробищния парк. Ако близките искат поклонението да се проведе в църква, агенцията ще се свърже със свещеника от предпочитаната църква и да се уточни деня и часа на събитието.

Обикновено близките се съобразяват с желанието на покойника приживе как да бъде погребан. С това трябва да се съобразят и служителите на агенцията при организирането на събитието.

Траурните услуги могат да бъдат на различни цена. Агенциите съобразяват цените си с финансовите възможности на всички прослойки на обществото и могат да предложат достойно погребение за всеки един човек. Не се съгласявайте некоректни служители да ви изнудват да се съгласите за скъпи церемонии, ако вие сами не желаете това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *