Топ офертите изискват внимание

За да сте напълно сигурни, че офертата, на която сте се спрели наистина е топ, то бъдете максимално внимателни при избора си. Не бързайте, четете внимателно и проверявайте цените поне в 2-3 сайта за резервации, за да не се ядосвате после, че много по-топ оферта е предложена на много по-ниска цена в друг сайт.

Не се стряскайте, когато ви се появи предупредителен надпис, че е останала само една стая в хотела, който в момента разглеждате. Може и така да е, но в повечето случаи си е просто търговски трик. С този психологически прийом, по-лабилните хора се отказват от по-нататъшно търсене и правят резервация, колкото и неизгодна да е тя.

В действителност хотелите предоставят за резервация различен брой стаи на различните сайтове, за да не се получава дублиране. Ако толкова много държите на дадения хотел, а места според сайтовете няма, обадете се директно в хотела. Твърде възможно е да си намерите много по-изгодна оферта директно на рецепцията. Често се случва да бъдат отменени резервации и да се освободят места. Не губете кураж.

Друга причина да не се предоставят всички свободни места в хотела за продажба на сайтовете за резервация е таксата, която се плаща за услугата. Хотелите си запазват определен брой стаи, които могат и сами да си продадат и така си спестяват около 20% средно от сумата за стая. Това е особено валидно за празниците.

Друг трик, който се прилага от сайтовете за резервации е обявата, ще предлаганата цена е най-добра. Когато се предлага парите да се върнат, ако намерите по-добра цена, в „съревнованието“ не се включват цените от рецепцията на хотела. Те могат да са доста по-изгодни.

Офертите в последната минута най-често са наистина Топ оферти. Това са стаи, който не са били заети и в последния момент се предлагат на символични цени, за д не останат празни. Те са чудесен шанс за изгодна почивка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *