Строеж на градска къща само за 24 часа?

Просто изглежда невероятно, че има къщи, които се изграждат за малко повече от 7000 евро! В същото време са удобни, издръжливи, просторни и безопасни. Е това е възможно…в Китай!

Тази монтажна единица е лесна за изграждане, като това изисква само 24 часа труд и обикновен гаечен ключ, без никаква необходимост от други инструменти и тежко оборудване. Най вероятно, много от нас вече сечудят, как нещо толкова евтино и набързо скалъпено, може да бъде привлекателно. Все пак, реалността е съвсем различна, а когато всички от споменатите по-горе фактори се съчетаят в едно цяло –налице е модерен, минималистичен дом с високи тавани и тавански прозорци. Дом, който много лесно се инсталира на всяко таванско помещение в градска среда.

Учени отArchitecture Office са доказали, че това е напълно възможно чрез строежа на своята привлекателна жилищна единица, разположена върху малка площ земя в Китай. Подобно на всички други сглобяеми къща и тази е специално проектирана, за да модернизира традиционните китайски домове, с невъзможността там от разширяване и обновяване. Тази къща се вписва във всеки подход за създаване на контраст на съществуващите сгради, които са наоколо.

Цените на недвижимите имоти в Пекин са много високи и всички млади хора, които искат да бъдат финансово независими от родителите си, са в очакване на закупуване на собствения си дом. Компактната сглобяема къща струва тридесет пъти по-малко от един типичен апартамент в Пекин, а също така предлага и енергийно ефективен стандарт на живот, който предоставя всички удобства, които се предлагат от чисто новите апартаменти в един от най-високите небостъргачи в града. На много от жителите, преди време им е отнемало по четири часа пътуване, за да могат да работя в Пекин, но сега съкращават пътуването си до само един час и то – с помощта на този перфектен градски апартамент! Спестяват място, а и отново имат възможност да живеят в любимия си град. Е какво повече да добавим, освен – благодарим, Китай!

Източник: Финансови новини 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *