Доставка на цветя

Родините на цветята

Доставка на цветя
Доставка на цветя

Много видове цветя са широко разпространени на почти всички континенти и са добре познати на хората. Много от тях се отглеждат единствено с декоративна цел, като в различните магазини за цветя можете да ги откриете под различна форма – оформени като букети цветя, подредени кошници с цветя, засадени в саксия и т.н. Днес ги използваме, за да покажем любовта си към наши близки и приятели, в знак на благодарност, когато искаме да направим деня на човек около нас по-добър. В миналото обаче, цветята са означавали нещо повече за много народи – те са откривали символика в тях, подарявали са ги на боговете, в които вярват, използвали са ги като разменна търговска единица. По долу можете да прочетете историята и да разберете произхода на няколко от любимите ви и много популярни цветя.
Лалето е красиво пролетно цвете, което е познато на всички нас. Винаги го свързваме с Холандия, но всъщност знаете ли, че то има друга родина? За първи път това цвете е било забелязано да расте в дивата природа в Азия. Много поети и художници черпят вдъхновение именно от лалето, което се е превърнало и в главна тема на много произведения на изкуството. Около 1600 година лалето прониква и в Европа. В Холандия имало голямо желание да бъдат създавани нови видове лалета, като цената на една луковица от нов сорт надхвърляла 13 000 гулдена. И до днес лалето е отличителен символ на държавата, която е и главен производител.
Карамфила също заслужава нашето внимание. Това цвете е било познато още от времето на Теофраст, но получава особено внимание едва през XVI век, когато хората се отегчили само от луковичните цветя. Било открито близо до Бискайския залив от римляните. И до днес това е едно то най-популярните цветя, което може да бъде открито във всеки един цветарски магазин. Карамфила също бил разчитан различно от различните народи. Някой го поставяли в дрехите си, други в косите, трети го носили в ръка.
Вече можете да поръчвате цветя онлайн – лалета, карамфили и всяко едно цвете от голямото разнообразие – така ще спестите част от времето си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *