Ремонт на кухнята на Фън Шуй

В действителност се оказва, че препоръките на Фън Шуй са доста практични дори някои от вас да са настроени скептично.

1.Разположение на кухнята.

Кухнята и входната врата не трябва да са близо една до друга. По-добре я поставете в източната части на вашето жилище или пък в южната част. Кухнята трябва да е далече от всякакви други помещения, за да запази енергията си чиста особено, що се касае до такива като тоалетната и банята. Не можем да допуснем течащ водопровод това е символ на парите, които изтичат между пръстите ни.

  1. Експлоатация.

Врата под формата на арка не е приемливо според Фън Шуй. Входа трябва да си има врата, която от своя страна да е затворен. В горната част на входа на кухнята една лампа или звънче биха били символ на проправяне пътя за положителната енергия.

  1. Вода и огън.

Водата и огъня като елементи, според фън шуй, си противоречат и е добре в кухнята те да не са близо разположени. Стихията вода в кухнята са мивката и съдомиялната машина, а огънят са микровълнова печка, фурната и котлона. Всички тези елементи трябва да са отделени с прегради един от друг или с други мебели.

  1. Местоположение на ключови устройства.

Първо, обърнете внимание на плотаа. Той е център на енергията в цялата къща, така че е най-добре да се постави така, че при готвене да се вижда вратата. Най-добре е да се постави плочата на южната стена, далеч от прозореца.

  1. Съхранение

Фън Шуй насърчава съхранението на нещата в затворени шкафчета, особено острите. Окуражава се засаждане на растения под прозореца.

  1. Осветление.

Пространството на кухнята трябва да е изпълнено с естествена слънчева светлина, така че забравете за плътните завеси и щори на прозорците. Прозорецът трябва да бъде чиста и цял, пукнатините може да доведат до разногласия в семейството. Що се отнася до изкуствени източници на светлина, те трябва да бъде достатъчно и основно над масата.

Като цяло, фън шуй само на пръв поглед дава необичайни препоръки. В действителност нещата са логични: дефектен ВиК, качество осветление, бе пукнатини върху чиниите или прозореца, лъскава маса, и да е чисто и подредено. Логично нали?

Източник: https://remontira.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *