И ние предпочетохме професионален домоупрвител

Общото събрание в кооперацията взе решение да ползваме професионален домоуправител. Разгледахме различните оферти в интернет, преценихме цените в зависимост от пакетните услуги и се спряхме на една, най-изгодна за нас. Така след сключен договор се започна съвместната работа.
Професионалният домоуправител се оказа не само добър специалист, но и прекрасен човек. Той започна работа с голямо желание да се направят много промени в жилищната кооперация.

Свика общо събрание и ни предложи да вземем решение от кой ремонт да се започне. Несъзнателно пропуснах да спомена, че кооперацията ни е стара, а това означава и много проблеми. На дневен ред е нуждата от смяна на щранговете. Старите щрангове са запълнени с ръжда и все по-трудно водата стига до горните етажи, а за качеството не ми се пише. Проблемите със запушените канали непрекъснато нарастват. За целта професионалният домоуправител намери изгодна оферта и смяната на щрангове се осъществи. Сега всеки един от нас е доволен и преди всичко спокоен.

Професионалното управление на нашата обща собственост се отрази отлично на вътрешния ред в кооперацията. Всички възникнали междусъседски разправии се решават бързо и при спазване на закона за етажната собственост. Все пак това е външен човек и работи за всички нас, решава проблемите обективно. Въпросите, които са сзързани с общинските служби се поставят точно и се прави всичко възможно да се получи разрешаване на нашите проблеми.

В нашата кооперация винаги е чисто и светло. Вътрешният двор е в добър вид и се ползва от всеки. Всички общи сметки за ток, вода, чистач, асансьор са платени навреме.Воденето на домовата книга е задължение на професионалният домоуправител, както и отчитането на всички приходни и разходни документи.

Имаме разработени от него предложения за последователността на ремонтите, но за това се взема решение от общото събрание на собствениците. Наясно сме, че покрива се нуждае от ремонт, както и входа има нужда от нова дограма, но за това трябват средства. Всеки от нас добре осъзнава, че ремонтите са в наша полза, но трудно събираме нужните средства.

Доволни сме от нашето решение да ползваме професионален домоуправител. Обстановката в кооперацията е нормална, чистотата е на ниво, всички сметки платени и се спазва вътрешния ред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *