Причини за къртене на бетон

В съвременната епоха един от основните материали, използвани в строителството, е бетона. Той е сравнително евтин и лесен за приготвяне и използване.

Представлява смес от вода, цимент и някаква добавка. Може да се каже, че няма друг материал равен на него по трайност.

Бетонът както всички материали е подложен на разрушаване под въздействието на динамично натоварване, външни фактори и условията на експлоатация.

Като правило, ремонт и защита на бетона започват още на стадия на строителството с цел възстановяване на изходните форми при въвеждане в експлоатация на конструкцията, запълване на пукнатини.

Понякога за некачествен бетон причините са в следствие на неправилен избор на материала и начина на направа на самия разтвор.

При влошаване на качествата му се налага къртене на бетон.

Често се налага къртене на бетон при ремонт на бани, кухни.

Понякога се налага разрушаване на някоя стена или отделни колони.

Разрушаване на бетона може да се получи по няколко причини: химически, физически, механични.

Основните ремонти са свързани винаги с къртене на бетон. Много често се налага да се работи с подръчни материали.

При по-голям обем на работа се налага ползване услугите на фирма, занимаваща се с къртене на бетон. Тези фирми разполагат със съвременно оборудване и всякакви технически средства.

Работниците са с натрупан дългогодишен опит, което им позволява бързо и качествено да се справят с къртене на бетон.

При събаряне на стара постройка много често особена трудност представлява събарянето на фундамента. Тогава собственикът е изправен пред проблема сам да се заеме с тази трудна задача или да направи заявка пред някоя фирма.

Стойността на демонтажа на фундамента може да се сведе до нула, ако собственика се справи сам. Разбира се, в този случай изпълнителят заплаща с личното си време.

За това решение за събаряне на фундамента може да се вземе при съпоставяне на стойността, която може да се заплати на професионалисти, и трудоемкостта на работата. Защото времето, пропиляно с несвойствена работа, може да бъде използвано за заработване на повече средства.

Големите бетонни основи могат да бъдат разрушени само със специална техника.

Като се има предвид всичко това, много по-изгодно е работата по къртене на бетон да се възложи на специализирана фирма, която ще икономиса времето ви и ще се справи срочно със задачата.

Същевременно ще бъдат извозени всички строителни отпадъци до определените за целта места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *