Приложение на външни щори

Външните щори са подходящи както за стандартни, така и за широки панорамни прозорци, като придават изчистен и завършен вид. Предлагат стилни и съвременни варианти с оптимално съотношение между цена и качество. Ползването им е получило разпространение в Европа.

Те са една от системите за слънцезащита. Напоследък стават все по-популярни, тъй като в допълнение към отличната защита от слънцето те придават на фасадите на всяка сграда, било то индустриална или офис сграда, жилищна сграда или частна къща, модерен и стилен екстериор.

Външните щори се монтират извън стаята, на въшната страна на прозорците. Принципът им на работа е еднакъв с тези, които се монтират в помещението. Основната разлика се явява именно монтирането – вътрешни и външни. Фасадните конструкции са засегнати от различни атмосферни явления и следователно трябва да бъдат конструирани по такъв начин и от такива материали, за да им се противопоставят успешно. Изработени са от висококачествен алуминий и стомана, а специален, много издръжлив лак осигурява антикорозионните свойства.

Има няколко вида външни щори в зависимост от особеностите на конструкцията и функционалното им предназначение. За пълно затъмняване в помещението се използват специални Z-образни ламели, които, когато са затворени, напълно предотвратяват проникването на светлина в помещението. Видовете с плоски ламели могат да се използват и за по-малки прозорци. Предлагат се и асимитрични варианти за нестандартни прозорци.

Интересно предложение са тези конструкции със система за дневната светлина. Частта от ламелите, разположена по-горе, не пречи на преминаването на слънчева светлина, а ги насочва към тавана, а долната надеждно защитава работната зона от ярка светлина. По отношение на управлението има предложения и с двойно управление – горната и долна част могат да се управляват отделно.

Предимствата на външните щори са много. Основното е това, че най-ефективно защитават от слънчевите лъчи в сравнение с всички слънцезащитни системи. Благодарение на това, че са извън прозореца, между тях и стъклената повърхност се създава вентилационно пространство. Тези конструкции не само не пропускат в помещението външната топлина, но не позволяват да се нагряват стъклата, което играе важна роля в създаването на комфортни условия в помещението.

Външните щори допринасят за намаляване на разходите за климатизация и отопление. Дори и при горещо време, при липса на климатик, вътрешната температура не се повишава прекалено, оставайки приятна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *