Предимства на жилище в нова сграда или вторичния пазар

Как един параметър увеличава избора с 5 пъти и намалява цената на апартамент с 10%?

Нова сграда или жилище на вторичния пазар. Какво да избирате и пред, какво ви предстои да се изправите, ако сте потенциален бъдещ кандидат за имот.

Какво е по-изгодно да купувате – апартамент на вторичния пазар или жизнено пространство в нова зона? Или наемане на луксозен апартамент под наем?

Както показва практиката?

Потърсихме отговори от специалистите по недвижима собственост. Оказаха ни съдействие от агенцията за недвижими, луксозни имоти Unique Estates.

Оказва се, че много по-малко проблеми възникват с купувачи, които са избрали апартамент в нова сграда.

Достатъчно е да се разгледат възможните трудности, които възникват при закупуването на „вторично жилище“, и да се оценят ползите от закупуването на жилища в нова сграда, за да се направи правилният избор.

Предимства

  1. Развита инфраструктура на района

Всичко е установено отдавна, транспортно-поликлинични-детски градини-училища-магазини-къщи на културата, паркове-площади – всичко е там и функционира.

  1. Относителна тишина в апартамента

За разлика от нови сгради, където трябва да сте подготвени психически за непрекъснатите звуци на машини от строителната площадка или от съседи, точно като вас. Заети с ремонти.

  1. Няма проблеми с ремонта

Купувате – обаждате се и живейте.

Недостатъци:

  1. Високата цена на апартамента

Настаняването на вторичния пазар обикновено е надценено.

  1. Малък брой оферти

Там не са толкова много достойни предложения. Това, като се вземат предвид желанията на купувача в пазара на недвижими имоти ues.bg.

  1. Лош ремонт, декорация, оформление.

В подходящ на цената и местоположението на апартамента може да бъде лошо качество на ремонти, неуспешно планиране или реконструкция. Справяне с всички проблеми около нарушенията.

  1. Документирайте трудностите

При покупка на апартамент на вторичния пазар, може да срещнете различни трудности с документите – до степента, до която сделката може да бъде отменена в съда.

  1. Кой е предния собственик

Не е известно кой е живял преди вас и какво е правил в този луксозен апартамент под наем. И ако апартаментът е бил нает, водопровод, окабеляване или други инсталации може да не са в най-добро състояние.

Винаги може да разглеждате новите предложения и обяви за имоти от тук: www.ues.bg, както и да сте информирани постоянно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *