Полезен ли е за майсторите „черният петък”

Когато човек е майстор, това си е страст за почти цял живот. За него няма значение дали през седмицата работи с голям перфоратор или с прецизна строителна техника, обикновено той има гараж-работилница вкъщи, в която продължава да майстори какво ли не. Обаче инструментите и техниката лесно се чупят и това води до въпроса за нова покупка, по евтина и по-възможност функционална и потребна на майстора. В този смисъл полезен ли е така нашумелият „черен петък“ за хората, които работят с техника и ръчни инструменти.

Принципно “черният петък“ се свърза с продажбата на много изгодни цени на черна и бяла техника. Инструментите, професионална и хоби техника, няма как да обхванат масовия вкус, защото не всеки може да работи с акумулаторен винтоверт, с електрическа косачка за трева или с настолен трион. Манията по „черният петък” обаче събуди у всички търговци възможността да продадат повече продукти точно на този ден и сега освен във физически магазини, „черният петък“ се пренесе и в онлайн магазините.

За любителите на хоби техника, може би този специален ден, в който уж всичко е на много ниски цени, може да представлява по-голям интерес. Защото просто майсторите, които работят с професионална техника и уреди имат съвсем друг начин  на закупуване на работните си инструменти. Те се избират на базата на специфичната работа, която трябва да извършват. Не са за дейност направи си сам и там няма възможност за игри с цената, просто защото това не е масова дейност. Още повече големите компании и фирми, които работят с много майстори, могат да се погрижат да снабдят своите работни екипи на терен с най-добрата професионална техника на пазара.

За майсторите на свободна практика и особено са почитатели на „направи си сам, те може да бъдат съблазнени след като посетят любимия си сайт за хоби техника и видят така характерния надпис означаващ черния петък. Единственият ни съвет е да внимават, защото не винаги сделките излизат толкова евтино колкото се предполага. През цялата година в сайтовете за онлайн продажби на техника има специални оферти, промоции разпродажби, при които  всеки майстор може да намери, това което търси. В този смисъл, не е задължително този специален петък да полезен за майсторите. Напротив, увлечени в масовата психоза, те може да се подведат и да не реализират толкова добра сделка.

Източник: rabotnioblekla.bg

.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *