Не харчете парите си за ненужни неща

Парите от заплатата изчезват много бързо, особено, когато не си правим сметка за какво харчим. Така неусетно се озоваваме на сайта citycash.bg да попълваме формуляр за пореден кредит.

Добре е имаме финансова култура и да харчим разумно. Ето няколко съвета за това колко често да подменяме някои неща, с които си служим ежедневно, за да не прекаляваме с харчовете и да не застрашаваме здравето на семейството.

Знаете, че козметиката в чантата ви за грим няма безгранична трайност и е малко вероятно да сте готови да изядете всичко, което стои в хладилника от една година. Но това не са единствените продукти, които притежавате и които трябва да се подменят редовно. Вашите почистващи материали също трябва периодично да се сменят.

Онези гъби за мръсни съдове, които седят около ръба на мивката ви, са много опасни. Те могат да съдържат опасни бактерии като E. coli и салмонела, така че е от съществено значение да ги сменяте редовно. Когато става въпрос за вашите гъби и кърпи в кухнята, те трябва да се сменят всяка седмица. Това не само поддържа кухнята ви чиста, но гарантира, че гъбите остават ефективни за премахване на мазнини и замърсявания от вашите съдове и прибори за хранене.

Потапянето на домашния моп в мръсна вода отново и отново означава, че той бързо може да се превърне в място за размножаване на бактерии. Главата на мопа трябва да се сменя на 1-2 месеца. Тя трябва старателно да се измива, изплаква и да се изсушава след всяка употреба.

Старите парцали, които сте използвали, за да изтриете всичко от пода до електрониката си също се нуждаят от цялостно почистване. Влажните кърпи са място за размножаване на плесен. Най-важното нещо е да се мият редовно, особено ако се използват ежедневно, Те трябва да се изсушават, когато не се използват, за да се намали неприятната влажна миризма.

Ако, обаче, сте закупили по-здрави кърпи от микрофибър, можете да ги сменяте на всеки няколко месеца или когато са твърде износени, за да се използват ефективно.

Въпреки че домашните ви почистващи материали могат да карат  къщата ви изглежда и мирише страхотно, те нямат голяма трайност. Препратите имат срок на годност и дори неправилното им съхранение може да доведе до неефективност. Много бутилки са непрозрачни, за да се избегне въздействието на слънчевата светлина върху самия почистващ продукт и да се променят неговите свойства. Няма да е необходимо да ги сменяте твърде често, при условие че не е имало значително колебание в температурата. Повечето от тези продукти ще имат дата „употреба до“ върху тях, която може да бъде от шест месеца до две години.

Не се притеснявайте за скъпата прахосмукачка, която пожелахте да си купите. Висококачествените прахосмукачки трябва да издържат години, като им осигурявате грижа често, почиствайки торбичките и поддържайки смукателните дюзи са чисти. Когато се съмнявате, проверете инструкциите на производителя за сервиз и го прегледайте от професионалист, ако тя вече не работи.

Перата за прах не е задължително да бъдат подменяни, освен ако  не изпадат, но е необходимо редовно почистване. Поне веднъж седмично изтръсквайте праха на открито и всеки месец ги перете, като използвате топла вода и течност за чинии.

И ако мисълта да използвате тези прашни пера в дома ви ви се струва неприятна, кърпата за прах от микрофибър може да бъде решението, което търсите. Препоръчваме кърпи от микрофибър, които могат да се перат и използват повторно стотици пъти. Можете да хвърлите микрофибрите си в прането с малко почистващ препарат веднъж седмично и след това да сушите на въздух.“

Ето така ще спестите значителна сума пари. Достатъчно е да бъдете малко по-дисциплинирани и да не сте мързеливи. Хигиената е важна за здравето, още повече, когато се касае за вашия дом и семейството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *