Още нещо за стоките с транспортни дефекти

Практически всички големи магазини за битова техника предоставят на купувача възможност да разгледа уреда, който е избрал и иска да закупи. Говорим за това, че потребителят преди да заплати покупката си, може внимателно да я разгледа. Ако забележи драскотина, малко петно или дефект, той може да замени стоката. След като установи, че стоката няма дефекти, клиента подписва документ, с който се снема отговорността от продавача за физическото състояние на стоката.

Като се има предвид посоченото по горе, съвсем нормално е, че специалистите препоръчат пълен оглед. Тук трябва да кажем, че дефектите по техниката могат да станат предимства от гледна точка на финансите. Работата е в това, че стандарта не позволява да се продават стоки с транспортни дефекти на цената на новите. Те трябва да се предложат на по-ниска цена.

Има магазини, които предлагат битова и снимачна техника с козметични дефекти на изгодни цени. По правило дефектите са незначителни, едва забележими от пръв поглед. Това обикновено са рзакъсана опаковка при транспортиране, драскотина или вдлъбната леко повърхност при товарене или разтоварване. Понякога козметични дефекти могат да се получат и при съхраняване на уредите, особено ако те са повече, а складовете – малки.

Това е напълно обяснимо, че колкото повече техника е в склада, толкова по-голям шанс има за стоки с транспортни дефекти. Така може да се снабдите на изгодни цени с пералня, сушилня, судомиялна, хладилник и всяка друга битова техника. Всеки от тези дефекти може да бъде замаскиран по някакъв начин или да се поправи нещо незначително. Например, липсваща дръжка или нещо незначително, което е на ниска цена, така че винаги ще бъдат предпочитани стоките с транспортни дефекти.

В съвременната кухня се предпочита да се ползват уреди за вграждане, което е по-практично и не се заема допълнително място от стаята. В този случай няма значение външния вид на уреда, защото не се вижда. Разбира се, тези козметични дефекти не оказват влияние на работата на уредите. Уредаът работи нормално, изпълнява своята функция според назначението си.

Всички стоки с транспортни дефекти са със същия гаранционен срок, както новите. Те са предпочитани, защото са съвременни модели с висок коефициент на енергоспестяване, многофункционални, произведени по нови технологии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *