Настаняване в хотел с домашен любимец

Имате домашни любимци някои от вас, нали? Когато пътувате винаги се налага да измислите, кой да се погрижи за комфорта и сигурността им. Ако имате близки отношения със съседите въпроса е решен. Също така вашето семейство или приятели, ако те се съгласят са добър вариант. В екстремни случаи има вече и хотели за животни или домашни любимци където за скромна такса ще предоставят грижи за вашите любими животинки като отсъствате Но има случаи, когато няма как да постъпите другояче и трябва да ги вземете.

Повечето хотели забраняват животни на тяхна територия. Въпреки това, някои организират специални помещения за домашните любимци. Така че преди да резервирате хотелска стая питайте дали може да дойдете с домашни любимци. Сега е изключително лесно да издирите сайтове публикуващи списъците с такива хотели.

Дори и да се знае, че се допускат домашни любимци в хотела, трябва да знаете подробностите:

  1. Какви видове животни са разрешени.
  2. Има ли ограничения за размерите им.
  3. Ако има какви са допълнителните такси за домашните любимци?
  4. Необходими документи за да бъде прието животното.

Има редица забрани, които са универсални и важат за всички хотели, които приемат домашни любимци:

  1. Забранено е въвеждането на животни в трапезариите, ресторантите и баровете.
  2. Забранено е с животното в бани, сауни и басейна.
  3. Забранено е да се разхождат на определени места.

Ето и примерен списък на предметите с които трябва да разполагате допълнително ако пътувате с животно: мобилна клетка (за предпочитане пластмасова или друга твърда рамка), храна, купа, намордник и каишка. В зависимост от животното може да се изискват и допълнителни елементи (лекарства или средства за грижа).

В Европа и САЩ има много сайтове, където има списъци с „приятелски към домашните любимци хотели» (Pet Friendly Hotels). Те не само събират контакти с хотели, но също така предоставят прегледи на услугата на самите помещения за настаняване, както и съвети и коментари.


ДРУГО ПО ТЕМАТА

Ако търсите работа в хотелската сфера, като рецепционист, камериер, готвач, хигиенист и др. професия свързана с хотелиерството има лесен и достъпен начин да намерите желаната от вас работна позиция, чрез платформата за търсене на работа Nameri Rabota. Тя позволява безплатен достъп до хиляди офети за работа в страната и чужбина и оферти само от доказани и сигурни компании и фирми за работа.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *