Най-изгодната оферта за теглене на кредит – какво трябва да имаме предвид

След като реши да вземе кредит от банкова институция, всеки човек се стреми да избере най-изгодната оферта. Обикновено потребителят се интересува от минималния лихвен процент и условията за изплащане. Но когато се мисли стереотипно в един такъв момент, това много често води до грешки.

 

Ето защо, не вярвайте на всичко, което казват рекламите, защото зад тях могат да бъдат скрити абсолютно стандартни условия на кредитиране, които по нищо да не се различават от другите, нерекламирани заеми. Много често дори някои банкови институции компенсират намалената лихва по заема с допълнителни комисионни, които не се обявяват толкова гръмко, но съществуват.

Какъв е нормалният лихвен процент по кредити?

Днес различните банкови институции предлагат най- различни програми за кредитиране. Всеки от тях е с различен лихвен процент. Определянето на нормалния лихвен процент е доста труден процес. По принцип тук всеки взема индивидуално решение, но като цяло тази цифра не бива да надхвърля 20%.

Минимален лихвен процент за паричен заем

Както вече стана ясно, лихвеният процент по различните кредити се изчислява въз основа на много фактори. Нека да не забравяме, че печалбата на банката е основната задача и никоя финансова институция не иска да работи на загуба. Все пак, едно добро предварително проучване на банковия пазар, ще ви позволи да намерите подходящия за вас кредит при минимален лихвен процент.

 Възможно ли е да се намали лихвеният процент за кредит?

Преследвайки малка лихва по кредита, основното е да не направите грешката да поискате пари от частно лице, защото това може да ви струва скъпо на по-късен етап. Най-добре е да изберете банкова институция, където да документирате доходите си и да се възползвате от на-добрите намаления относно лихвите по кредита. Така е сигурно, че няма да се сблъскате с измамници. Ако не са необходими спешно пари в брой, всичко, което е необходимо да се направи е просто да се изчака подходящия момент за теглене на кредит при ниска лихва. Но трябва да се има предвид, че много финансови институции, при подписване на договора за кредит, се застраховат, запазвайки  правото си да увеличат лихвения процент. Затова си струва да подходите по-внимателно към документите, които подписвате.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *