Най-големите грешки, които правите при организиране на парти

Когато вашите приятели и семейството ви се забавляват на макс у дома и ви благодарят за това, че сте чудесен домакин. Те няма да имат нищо против партито, стига да почистите след това. Но организирането на добро парти не винаги е толкова лесно. Има много неща, които трябва да спазите, за да сте сигурни, че всичко ще протече гладко.

Ето пет досадни грешки, които всички допускаме и как да сме сигурни, че няма да ги направим отново.

  1. Няма достатъчно място.

На всички се е случвало на парти, опитвайки се да намерите място, където да се облегнете. Успявате да се насладите на ордьовъра, но няма къде да мръднете.

Какво да се направи: Издърпайте всичко, което може да се използва като седалка – табли, табуретки, всичко – така че гостите да могат да сядат от време на време. Ако партито е по-мащабно, набавете сгъваеми столове.

  1. Не давате ясна времева рамка.

Ще трябва ли вашите гости да пропуснат цялата си събота заради вашето парти? Когато хората не знаят точното начало и край на партито, рискувате да се провалите.

Какво да се направи: Отбележете часовете, в които ще забавлявате гостите си в поканата.

  1. Не разполагате с достатъчно храна.

Не е нужно да сервирате вечеря, но трябва да сте сигурни, че предлагате достатъчно сандвичи, така че гостите да не си тръгват след първото мартини.

Какво да се направи: Когато имате съмнения, вземете повече чипс и ядки. Или поръчайте различни мезета от близкото заведение.

  1. Изпращате на неясни покани.

Могат ли гостите ви лесно да намерят дома ви? Знаят ли те къде да паркират, ако живеете в оживен район? Това са най-големите неизвестни при получаване на покана.

Какво да се направи: Ако знаете кой ще дойде с личния си автомобил, обяснете им къде могат да паркират и всички местни ориентири за навигация. Наемете фирма с услуга  Drink and drive, за да се приберат всички после с колите си безопасно.

  1. Непознати на партито.

Не, не е нужно да се движите и разговаряте с всеки гост. Но, без представяне, някои хора може да не успеят да се влеят в компанията толкова добре, колкото искате. Това обикновено завършва в „противопоставяне“ на две групи, които няма да се смесят, или по-лошо, мълчание от всички участващи. Това е сигурен провал на партито.

Какво да се направи: Запознайте гостите още при пристигането им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *