Морски круизи: цената на морските пътувания – митове и реалност

Нека напомним на туристите, че морските круизи са много печеливш вид почивка: като правило, храна (с изключение на алкохол) и всички видове забавления (с изключение на спа и козметични процедури) са включени в цената на морския круиз. Имайте предвид също така, че екскурзиите по крайбрежието също се заплащат допълнително. Всичко, което получавате обаче е много повече не от цената, която плащате за фериботни билети.

Ако сравним цената на морския круиз с настаняване в хотел от същата категория (4 * и 5 *), тогава се оказва, че морски круиз е дори по-евтин – с около 30%. В допълнение, „акцентът“ на морския круиз е по-високо ниво на обслужване в сравнение с много хотели, а възможностите за прекарване на време на морски круиз са много по-разнообразни. И ето достигаме до необходимостта да се запознаем от близо с офертите на агенциите с генерално представителство за България за фериботни билети: lakmostravel.com.

Морски круизи: география на пътуванията

Към днешна дата географията на морските круизи се разпространява по целия свят. Най-популярни сред туристите са круизи в Средиземноморието и страните от Северна Европа. По-опитните туристи са привлечени от морски круизи до Карибски или Хавайски острови, до Австралия или Нова Зеландия, до Южна и Северна Америка или до Югоизточна Азия. По време на зимния сезон такива пътувания има до Персийския залив и Обединените арабски емирства. По този начин, през цялата година, пътникът може да намери подходящ круиз

Морски круизи: развлечения на борда на плавателни съдове

Веднага след пускане в експлоатация на нов круизен лайнер, туроператорите предлагат на туристите разнообразие от новости в областта на забавленията на борда: например на модерните кораби, които могат да струват около 1 млрд. долара, на туристите се предлагат екзотични забавления като скално катерене на борда, боулинг, водни пързалки и ролери, голф симулатори, състезания от Формула 1 и изкуствена ледена пързалка.

Морски круизи: Видове каюти на модерни лайнери

На всички круизни лайнери има кабини от различен тип, в които се намират телевизори, хладилници, меко осветление на различни нива и дори климатични системи. Сред руските туристи най-популярните каюти са със самостоятелни балкони, на които е повече от хубаво. На тези места може да се отпуснете, да седнете в шезлонг и да наблюдавате красивата природа, дишайки свежия морски въздух. Като част от круиза в икономична класа, туристите могат да останат във вътрешните кабини на лайнера без прозорци.

Безопасност по време на морски круизи

Всички модерни круизни лайнери разполагат със сложни системи за навигация и стабилизация, които гарантират на туристите безопасно и комфортно пътуване при всякакви климатични условия. Добавяме, че на съвременните лайнери почти не се наблюдава накланяне

Дълги морски преминавания в рамките на круиза се извършват през нощта. Круизните лайнери спират в различни пристанища, по време, на които туристите излизат на брега и имат възможност да видят забележителностите на следващия любопитен град.

Обърнете внимание, че можете да пътувате самостоятелно и като част от туристическа група с професионален водач.

Като правило пътниците, които са взели своите фериботни билети и са се отправили на пътуване на круизен кораб, говорят за морския круиз като прекрасен вид релаксация, едно приключение, което може да се сравни с едно от най-ярките в живота. За много туристи, това е поредният повод да планират следващото си пътуване. С всичко казано до момента, важно е да отбележим, че туристите, които обичат морски круизи имат най-голяма възвръщаемост като категория туристи.

Препоръчваме ви да отидете на морски круиз, а за целта купете сега своите фериботни билети!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *