Малко повече за паркета

Става ли въпрос за сложна подова настилка, в съзнанието на всеки се появява паркетът. Той е изграден от малки дървени парчета и те поставени заедно придават драматичен ефект на всяка стая. Тази подова настилка прави своя бум през 60-те на миналия век, когато се превръща в истински тренд. Днес отново дървените дъски са на мода благодарение на по-широката гама дизайни, които предлага пазарът. Продължете да четете и по-надолу в тази статия, за да научите плюсовете и минусите за монтажа и поддръжката на паркета.

Паркетната подова настилка е измислена в Италия през 17-ти век, като занаятчии режат и монтират малки парчета дърво заедно. Първоначалното ѝ разпространение е по богаташките селски домове. Повечето модели представляват квадратни плочки, свързани с мрежеста тънка шперплатна основа. Рядко се срещат подобни изделия по поръчка, но има такава опция. Tова е много продължителен процес на сглобяване на различни сложни фигури. Също е и скъпо в зависимост от сложността на желаната от вас форма. Най- популярните използвани продукти за направата на тези изделия са дъб, орех и кестен, а има и доста по-екзотични варианти като бамбук.

Плочките за паркет се продават в картонена кутия с размери 9 на 12 на 18 инча. Естествено е, че професионалният монтаж струва много повече от това сами да си ги поставите. Трябва внимателно да обмислите плюсовете и минусите на подовата настилка преди да инвестирате пари в нея. Имайте предвид, че дори да имате опит със слагането на дървените дъски, трябва да прочетете и следвате указанията. Паркетната настилка трябва да бъде монтирана върху стабилен и здрав под, който да е сух и равен. Много е важно да извадите паркета от опаковката му, за да свикне с атмосферата, в която ще бъде поставен.

Щом четете тази статия, искате да замените сегашния си под с нещо по-привлекателно и свежо. А какво по-хубаво да внесете полъха на гората с направения от истинско дърво паркет. Повярвайте, няма да сте разочаровани, а направо очаровани от красотата на този продукт и с гордост ще каните гости, за да му се наслаждавате заедно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *