Как работят куриерските услуги

Куриерските фирми са тези, които улесняват нашата кореспонденция и доставки. Предлаганите от тях куриерски услуги са с ралично качество и това трябва да се има предвид при избор на куриер.

Когато наберете показания за контакт телефон и чуете приятен и дружолюбен глас, то това може да ви бъде критерии за надеждна куриерска служба. Правилата на телефонната етика гласят, че телефонът се вдига не по-късно от третия сигнал. Операторът е този, с който вие ще контактувате във връзка с вашата поръчка. Това ще бъде вашия първи помощник в решението на всички въпроси за доставката. Освен това той автоматично става вашето доверено лице и отговорник за товара, документите, кореспонденцията, за всяка пратка, която вие ще изпращате.

Той внимателно ще изслуша вашите желания, ще ви попита какво ще изпращате и от дома ви ли ще се вземе пратката или вие ще я донесете в офиса. Ще ви попитат и за опаковката на пратката – как желаете да бъде изпълнена. Цялата процедура по оформяне на поръчката ще отнеме не повече от пет минути.

Към особеностите в желанията на клиентите се отнася и срока на доставка на пратката. Куриерските услуги се изпълняват срочно – точно в определения срок, който се дава като информация на клиента. Всяко нарушаване на този срок е отрицателна оценка за фирмата. Работата на куриерите се контролира от отговорния оератор в службата. Това дава възможност да се изпълняват по-бързо поръчките, защото се знае кой куриер е свободен към момента. Разбира се, така може да се реагира за куриерски услуги в рамките на града.

Работата по доставката на пратките се контролира всеки момент. При възникнали непредвидени проблеми трябва да се вземе вярното решение и да се отстранят появилите се трудности. Всичко зависи от квалификацията на специалистите и куриерите във фирмата. Куриерите информират по телефона получателя на пратката за часа, в който тя ще бъде доставена. При получаване на пратката получателят подписва разписка, която се предава на изпращача като доказателство за изпълнената поръчка.

Всички фирми, които предлагат качествени куриерските услуги, имат възможност за проследяване движението на пратката в реално време. Това ги определя и като предпочитани, защото всеки клиент, независимо дали е получател или изпращач, иска да знае къде и как се движи пратката му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *