Как да се изберат килими за пода

Да се купят килими за пода не е сложно. В каталозите на онлайн магазините има представени хиляди модела на вниманието на потребителя, остава само да направите своя избор.

Като правило постелката за пода се избира на последния етап от ремонта, когато всичко е завършено, мебелите са заели своето място и остава само да се запълни останалото свободно пространство.

Към съвременните килими има много изисквания – важното е да са качествени, безопасни за здравето и да се вписват в интериора на помещението, за което са предназначени.

За да бъдат завършващи интериора, килимите трябва да се съчетават с останалите детайли в помещенията – мебели, цвят на стени и под.

Най-напред се обръща внимание на съчетаването с пода и това е логично, защото те ще се намират именно там.

Нюансът на пода е от голямо значение за избора на покритието му. На дървените светли нюанси подхождат светлите тонове на влакната, така наречените есенни гами – жълт, оранжев, светло-зелен.

За тъмните подове (например, цвят венге) са подходящи светло-розови, нежно лилави, бежови или даже бели.

Ако сте решили да купувате килими, трябва да сте наясно какво място ще заемат в съответната стая, какво ще бъде натоварването и до колко трябва да понасят замърсяване.

Изделието, което покрива почти цялата повърхност на пода, играе обединяваща роля в интериора. Може да свърже в единно цяло външно разнообразни предмети, мебели и аксесоари. В този случай е подходящ цвят, близък до този на пода.

Когато изделието покрива само част от стаята, напротив, визуално разделя помещението на отделни зони, например, отделя се зона за отдих. Ако цветът е контрастен на пода, това засилва ефекта на разделянето.

За да ви бъде приятно пазаруването, най-добре е да го направите чрез интернет.

В мрежата ще откриете много сайтове, предлагащи изделия за пода. В каталозите се предлагат десетки екземпляри машинна и ръчна изработка, разни модели, голямо цветово разнообразие, което може да се впише във всякакъв интериор.

Пазаруването на килими чрез онлайн магазините е удобно и практично. Те спестяват вашето така ценно време и ви дават възможност да се насладите на удоволствието да си избирате всичко, което е интересно за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *