Как да получим по-силен Wi-Fi сигнал у дома

Често в по-големите офис сгради и домове, един единствен рутер и усилвател не са способни да обхванат всички най-крайни точки на помещението, което води до липса на покритие на интернет връзката. И тук ние се нуждаем от мощен WiFi ретранслатор от 4sales.bg, който да осигури по-голям обхват.

Какво представлява WiFi ретранслаторът

Това е миниатюрно, приличащо на зарядно, устройство с една или две антени, чиято задача е да улови сигнала от рутера и да го предаде по-нататък, така че да осигури по-голям обхват на покритието на безжичната мрежа и по-мощен интернет. Този тип устройства са наричани още репитери, повторители или усилватели. 

В магазина са достъпни модели с вградени антени или такива с външни. Първите се препоръчват ако трябва да се покрият две стаи една до друга. Ако обаче Ви трябва осигуряване на мощен интернет до отдалечени точки, то Вие се нуждаете от рутер и усилвател. WiFi ретранслаторът с външна антена от 4sales.bg е много по-мощен и осигурява по-голям обхват на покритие.

Какви са видовете и функциите му

Основно се делят на два вида:

  • активни – това са WiFi ретранслатори във 4sales.bg, които изискват отделно захранване и обикновено се включват в контакта. Те притежават собствени антени, които са външни или вградени и функционални бутони за включване и рестартиране;
  • пасивни – в повечето случаи са просто антени, поставящи се върху рутера. Тяхната задача е да насочват и правят по-голям  обхвата в определена посока и да действат, като усилвател.

Най-често използвани са активните WiFi ретранслатори от 4sales.bg за осигуряване на по-голям обхват и мощен интернет. Важно е също да се знае, че скоростта за трансфер на интернета няма да се увеличи, като използвате подобни повторители.

Как да изберем най-подходящия за нас от 4sales.bg

Когато правим своя избор на WiFi ретранслатор за по-мощен интернет с по-голям обхват е важно да съобразим особеностите на сградата и местоположението на рутера. Дали тя е едноетажна или двуетажна, малка сграда с няколко офиса? Ако са две съседни стаи например, можете да се доверите на моделите с вградена антена от 4sales.bg, защото са по-евтини. Но при двуетажна сграда, трябва да заложите на повторители с външни излъчватели.

Важна е също поддръжката на стандарта от страна на рутера – тя може да е 802.11ac, въпреки че все още по-често поддържания е 802.11n. Сред функционалните бутони е редно да присъстват поне такива за рестарт до фабричните настройки и вкл./изкл. на усилвателя.

За да е максимално ефективен репитера, той трябва да бъде поставен на място, където сигнала от рутера е едва доловим, но стабилен. Така ще разширим периметъра на покритието и ще обхванем отдалечените точки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *