Имунофан

Как да подсилим имунната си система?

Зима е и имунната ни система е подложена на редица атаки. За да не ходим цяла зима болни и да застрашаваме здравето на околните, трябва да се погрижим за имунитета си. Той трябва да помогне на организма да се пребори успешно с всички „вражески“ атаки.

Белтъчините и витамините са изключително важни за добрата работа на клетките на имунната ни система. Особено необходими са витамините от В групата, а също така и А,С и Е. Минералните вещества също имат своето въздействие.

Специалистите горещо препоръчват редовната консумация на пълноценни белтъчини, които се съдържат в рибата, месото и бобовите растения. Задължително е да се яде ежедневно месо и риба, а бобовите растения да присъстват два пъти в седмицата.

Бетакаротинът, който откриваме в плодовете и зеленчуците с червен, оранжев или жълт цвят, се превръща във витамин А, когато попадне в организма. В готов вид може да се набави с приемането на яйца, черен дроб и масло.

Каротинът и витамин А са отговорни за бързата и адекватнат реакция на имунната система при опит за атака на антиген.

Важният витамин С може да набавим от шипките, цитрусите, киселото зеле и магданоза. Този витамин провокира изграждането на антитела в организма.

Витамин В в най-големи количества присъства в субпродуктите, пълнозърнестите храни, ядките.

Можете да намерите редица рецепти за засилване на имунната система, но не бързайте да ги прилагате преди да сте се консултирали с личния си лекар. Не всички ще са подходящи за вашето здравословно състояние.

Мнозина препоръчват ежедневната консумация на лук и чесън. Безспорни са качествата и на двата продукта. Дори и една скилидка дневно от чесъна ще окаже отлично въздействие върху имунитета. Много е ефикасен за болно гърло, когато е попарен с вряла вода. С получената отвара се прави гаргара.

Шипковия чай и чая от лайка са чудесен стимулатор на имунната система, без значение дали са топли или студени.

И все пак ще споменем, че най-лесният начин за подсилване на имунната система е Имунофан Спрей!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *