Как да носим сако?

мъжко сакоСвикнали сме да възприемаме сакото като горната част от костюм, съответно част от бизнес или официалното облекло. Въпросът е кога и как е приемливо да носим сако, за да се впишем в атмосферата на мястото, на което присъстваме, без да сме прекалено официални?

Цялостният костюм е делови тоалет, който не е особено разпространен в ежедневието на българина, освен ако той не е на официален държавен пост, публична личност с висок социален статус или нещо подобно. Рядко някои фирми изискват строго делово облекло от служителите си. Когато случаят е такъв, дрескодът непременно ще бъде заявен и служителят ще знае, че трябва да носи костюми със сака и по всички изисквания.

Вторият случай, при който се носи костюм, е на сватба, бал или друг официален случай. През останалото време сакото може да се съчетае с по-небрежно облекло. Така едновременно ще разнообразите гардероба си и ще можете да носите иначе само заемащите място сака. Това се отнася както за дамите, така и за господата.

Една изчистена едноцветна тениска и дънки чудесно биват допълнени от спортно-елегантно сако, което придава завършеност и известна елегантност на тоалета. Освен това можете да използвате сакото като връхна дреха за пролетните и есенните си тоалети, когато не е твърде студено. Едно сако не може да замести якето и да ви предпази от сериозни студове, но е изтънчен начин да се загърнете при хладно време. Особено изискано сети сакото върху рокли и други летни тоалети, стига те да не са твърде спортни и да се получи сблъсък на стиловете.

Сакото е подходящ завършек на облеклото както за мъжете, така и за жените, защото носи част от официалния дух на костюма и пренася доза елегантност в ежедневието. То е подходящ атрибут за хора, които искат да покажат чрез облеклото си добър вкус и елегантност, без значение от възрастта и професията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *