Как да направим зъбите си по – бели?

Прекрасно тяло, красива коса и блестяща усмивка – безспорно това е вярната формула, ако се стремите да изглеждате наистина зашеметяващо и всички да са в краката ви. Не е невъзможно, но определено е трудно постижимо. Нужни са много труд, воля и постоянство. За първите два фактора е изписано много и не спира да се говори. Постоянно ни заливат с каква ли не информация  – по телевизията, в модните списания, в интернет пространството. Затова в този материал ще обърнем внимание повече на това как да направим зъбите си както по – бели, така и по – здрави, защото двете характеристики „вървят“ ръка за ръка. За жалост, днес не малко хора поддържат ниско ниво на хигиена в устата си. Оттам тръгват и проблемите – кариеси, лош дъх, пожълтяване на зъбите. Не са ни нужни чудеса, за да имаме зашеметяваща усмивка, а повярвайте, тя винаги се забелязва. На първо място е добре да отскочите до вашия стоматолог и да си направите преглед, за да сте сигурни, че всичко в устата ви е наред. Понякога и малките кариеси могат да ви донесат главоболия. Грешно е да преминавате прага на доктора, само когато сте пропищели от болка. Ако нямате излишни разходи, но пък искате зъбките ви да блестят, може да прибегнете и към някои  по – прости методи към успеха. Нещо, за което не се замисляме често, но е много важно, е това как точно мием зъбите си. Някои просто в просъница слагат малко паста върху четката си, поставят я в устата, правят едно движение и това е! Но, не! Не е достатъчно. Още когато бяхме деца в училище ни казваха, че процедурата трябва да трае околко 2 – 3 минути или приблизително колкото трае една песен по радиото. Изборът на четка също не бива да се подценява – за по – чувствителните са подходящи тези с по – мек косъм. За по – добро почистване е хубаво да изберете модел с по – малка глава, която ще ви осигури по – голям достъп. И електрическите четки вече са влизат в употреба повече, отколкото преди се купуваха. Доверието към тях непрекъснато расте, имайки в предвид възможностите, които предлагат. Но не забравяйте да сменяте накрайниците или обикновената четка на всеки три месеца.

Много разпространен начин за избелване е с помощта на лимона. Отрежете си резенче и натъркайте с него венците и зъбите си, дръжте колкото може да издържите киселия вкус. Достатъчно е да го прилагате един – два пъти седмично.

Ако това не ви е по вкуса опитайте със сода бикарбонат. Процедурата е същата както при лимона, не  трябва да прекалявате обаче, за да не си увредите емайла. Може да я смесите и с кислородна вода, с получената смес – измийте обилно.

Един метод, който нашумя много в последно време – това е жабуренето сутрин с олио, зехтин, кокосово масло и други. Което и да изберете няма да сбъркате – достатъчно е след процедурата течността да е придобила бял цвят, ако е все още жълта, трябва да я задържите по – дълго. В никакъв случай, не я поглъщайте! Ако решите да се спрете на олиото – добре е да изберете нерафинирано. Освен че ще детоксикирате тялото си и ще заздравите венците и зъбите си, ще направите стъпка към по – красивата усмивка.

Ако решите да се пробвате, не забравяйте, че е нужно постоянство. По – лесният вариант е да отидете на професионално почистване, което разбира се е по – качествено, но не и трайно. С няколко прости стъпки също може да си осигурите както добра хигиена, така и красива усмивка. Мийте зъбите си задължително сутрин и вечер, ако е възможно и след всяко хранене, ако не -просто се нажабурете с вода за няколко секунди и изплюйте. Избягвайте захарта, кафето и най –вече цигарите. Използвайте качествени продукти и имайте търпение! Резултатът ще дойде, просто вземете нещата на сериозно и действайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *