Как да избираме тротинетки?

Децата се забавляват много, карайки тротинетки. Тротинетките се доближават до велосипедите, но имат някои съществени разлики, които ги правят по-удобни и универсални.

Велосипедите могат да се използват от определена възрастова група, докато тротинетките могат да се ползват от всякакви възрасти. В магазинната мрежа има голямо разнообразие от модели тротинетки. За да направите своя правилен избор, трябва да имате предвид следните неща:

  1. Най-важното като начало е да сте наясно за каква възраст ще е тротинетката

За малките юнаци на 2-3 годишна възраст са най-подходящи тротинетките с 3 колелета. С нея е по-сигурно, че няма да паднат, ако не успеят да балансират добре в някой момент. С трите колелета малчуганите ще са много по сугурни в себе си и ще развият чувството си за равновесие.

  1. За деца на 3-5 годишна възраст се препоръчват вече тротинетки с две колелета

На тази възраст децата трябва да могат вече добре да балансират. Тротинетките за тази възраст са пригодени да издържат на поне 50 кг. тежест. Някои от моделите имат и стойка за подпиране.

  1. Тротинетки за по-големи деца – 5-8 годишна възраст

В този възрастов интервал децата вече са достатъчно стабилни и вече се наслаждават на високите скорости. Те започват да се тренират успешно да използват спирачка. Добре е да се спрете на модел, при който спирачката е раположена на задното колело. Така ще избегнете инциденти, при които детето внезапно натиска спирачката и се преобръща през кормилото.

Когато тротинетката е надуваеми гуми, спирачката действа значително по-добре. Ня тези модели спирачката е на кормилото и при натикане жилото действа на челюсти, които натискат металната клапа, разположена на задното колело.

За по-големи деца тротинетките са с по-големи габарити, с по-големи колелета и високи кормила. Хубаво е да се спрете на модел от по-лек материал и с възможност за сгъване. Моделите с гуми, които се помпят, возят най-комфортно. Комфорт осигурява и по-големия диаметър на колелетата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *