Как да изберете подходящия матрак

Леглото играе главна роля за здравия и дълбок сън на хората. Ако матракът не е удобен, то човек се чувства още по-изморен, отколкото, когато си е легнал. За щастие, разнообразието на пазара е огромно, производителите се стремят да задоволят изискванията на клиентите си, създавайки най-качествените и комфортни продукти, точно каквито са и матраци Магнифлекс.

Обикновено, изборът ви варира между класическия вариант, матрак с пружина и такъв с мемори пяна.

При първият вариант, най-удобни са моделите с минимум 390 пружини – тоест, при този тип, броят на пружинките оказва влияние, но не винаги е решаващ фактор. Предимството на матраците с пружина се изразява в това, че всеки човек може да открие най-удобния модел за себе си. Те са с различна твърдост и цена.

Мемори пяната е материал, който с все по-голяма сила навлиза на пазара. Те са изработени от няколко слоя пяна с различна плътност. Те са изключително удобни, отговарят на температура и тегло, и се пригаждат към индивидуалната форма на тялото на всеки. Когато сменяте позите си на сън, мемори пяната облекчава болките по тялото, намалявайки неприятния натиск.

Пазарът предлага и традиционните модели латексови матрци, изработени от синтетичен каучук. Те притежават ефекта на твърдата, подскачаща подкрепа, която се усеща по цялото тяло. Това е и т.нар. смесен тип матрак, понеже пружинира, осигурявайки ефекта на мемори пяната.

Изборът на матрак трябва да е съобразен с индивидуалните ви проблеми и болки, ако имате такива, тегло, възраст и т.н. качествените матраци Магнифлекс, например се предлагат в няколко разновидности –  за всеки вкус и удобство. Може да потърсите своя идеален матрак в сайтове и страници в интернет, чрез близки и роднини или обикаляйки магазините, ако разполагате с повече свободно време. Без съмнение ще срещнете много модели, привличащи вниманието ви, но най-важното е да намерите този, с най-добро съотношение между качество и цена.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *