Как бързо и лесно да заменим меките плочки на битумните керемиди с нови?

Всъщност това е дребен ремонт свързан с битумните покривни керемиди, който можете да извършите и сам.

С нашите прости инструкции, можете лесно да замените повредна битумна керемида разположена на покрива ви за да предотвратите теч на вода в къщата ви или някакви други по-сериозни бъдещи проблеми.

Повредените керемиди от този вид развалят външния вид на вашия покрив, водят до течове и не можете да чакате дълго докато решите проблема, особено ако не сте използвали професионален материал за подложка за по-добра защита на вашия покрив. Ето защо, ако не ви е страх от височини и имате сигурен достъп до покрива и вие все още имате неизползвани парчета битумни керемиди, можете да отстраните проблема и сами.

 

  1. Първа стъпка

Внимателно извадете повредения лист и следващите две, с които той се припокрива. Като правило (ако наклонът на вашият покрив е по-малко от 45 гр.) повредената битумна керемида е била закрепена с 8 пирона (4 в средата му и 4 където се припокрива с по високо разположеният лист). Ето защо вие трябва да извадите всички тези припокриващи битумните керемиди пирони и да ги премахнете.

 

  1. Втора стъпка

Сега трябва да внимателно да закачите отдолу пироните (така че да не навредят на целостта на битумните керемиди) и да извадите всичките 8 пирона. Когато всичките пирони са отстранени е време да отстраните и повредените от битумните керемиди.

 

  1. Трета стъпка.

Сега е време да добавите нов лист на мястото на повредената битумна керемида и да я закрепите за старите листи с 4 пирона. Покрийте го и него със следващата битумна керемида, и също така го прикрепете с четири пирона. И така вече всичко е закрепено.

 

Всъщност вече всичко е готово!

Успех в ремонта и никога не забравяйте правилата за безопасност на покрива!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *