Какви бижута да изберете за бала?

Балът е едно от събитията, за които бъдещите абитуриенти прекарват дълго време в подготовка, по-дълго дори и от четенето за матурите. Това е съвсем разбираемо, имайки предвид, че трябва да изберете рокля, обувки, предварително да запазите ресторант, час за грим и прическа,превоз и още куп други неща. Обикновено аксесоарите и най-вече бижутата остават на заден план. Не ги пренебрегвайте, защото те са финалният щрих, който прави визията ни завършена и по-стилна. Ако и на вас ви предстои бал или друго важно събитие, ето няколко важни съвета, които ще ви улеснят в избора на подходящите бижута.

  1. Съобразете бижутата с роклята

Бижутата изберете след като вече сте купили роклята. Така ще имате най-ясна представа от какви аксесоари имате нужда. Ако роклята ви е със закрито деколте или тип поло може би е добра идея да пропуснете колието. То ще стои по-добре на отворено деколте. Ако горната част на роклята е със сърцевидна форма може да заложите и на по-голямо украшение за врата. Ако заложите на голямо колие, тогава е изберете по-малки обици и обратно.

  1. Изберете само един метал

Ако роклята ви има метални нишки или други блестящи елементи, най-добре е техният цвят да бъде съчетан с бижутата. В противен случай ще се получи дисхармония. Затова изберете или само златни, или само сребърни метални отенъци. Ако в гримът ви ще има брокат или металически сенки, отново важи същото правило.

  1. Изберете материал

Изборът от какво да са направени бижутата също е важен. Той разбира се зависи от личните предпочитания на завършващите, но също така и от сумата, която техните родители са готови да отделят. Ето какви са възможните варианти, също както техните предимства и недостатъци.

  • Бижута от неръждаема стомана – те са доста бюджетна опция. Също така са не потъмняват, нито ръждясват и дори са хипоалергенни. Още по-хубавото е, че успешно имитират и злато, и сребро.
  • Сребърни бижута – ако искате да заложите на благороден метал, те са класически избор. Може да намерите голямо разнообразие, а цените са достъпни. Среброто също така има много полезни свойства върху здравето, което е допълнителен плюс. Обърнете внимание, че с времето среброто потъмнява и е необходимо периодично да го почиствате, за да не губи блясъка си.
  • Златни бижута – те са красиво допълнение към всяка рокля. Ако сте се насочили към тази опция, вероятно сте наясно, че цените на златните накити са значително по-високи. Ако искате да закупите комплект от обици, гривна и колие, тогава трябва да отделите по-голям бюджет. Затова много често бабата и дядото на момичето или други роднини избират да закупят бижутата като подарък за абитуриентката. Все пак, златото е метал, който никога не губи стойност.

Какъвто и избор да направите, най-важното е да се чувствате щастливи и уверени в деня на бала. Радвайте се на това, което сте постигнали и бъдете устремени към нови предизвикателства, защото най-хубавото тепърва предстои.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *