Избор на нови гуми

Има някои тънкости, които трябва да се знаят, когато се купуват нови гуми за колата.

Всички шофьори добре знаят, че трябва да сменят гумите преди настъпване на лятото или зимата. Осигурявайки правилните гуми за правилния сезон, вие ще гарантирате безопасно и безаварийно пътуване по пътищата.

Преди да се спрете на конкретна марка или модел, помислете гуми за какъв сезон търсите – зимни или летни.

За да могат гумите да гарантират добро сцепление с пътната настилка, важни са компонентите им.

Протекторът на гумите трябва да е от естествен каучук. Скелетът на гумата трябва да е от метални и текстилни корди. Така се гарантира твърдостта на гумата.

Гумите стават по-устойчиви на износване, благодарение на подсилващия агент черен въглерод и силициев двуокис. Химическите компоненти пък играят роля за някои специфични свойства на гумата.

Заради разнообразните си характеристики, потърсете съдействието на специалист. Той ще ви насочи към нови и хубави летни гуми 13, 14, 15, 16, 17 цола на хит цени.

Върху всяка гума има надпис, обозначаващ размерите й. Всеки автомобил има различни изисквания за размера на гумите, с които да се движи безопасно.

Гуми можете да си купите както от специализираните магазини, така и онлайн. Разбира се, предварително трябва да се запознаете с условията при доставката. Имайте предвид, че гимите са тежки и ако цената на доставката зависи от тежестта на товара, може да ви струват доста скъпо.

Препоръчително е да разгледате повече от две предложения и едва тогава да вземете решение какво да изберете. Не е добре да инвестирате и в гуми втора употреба, защото дори и привидно да изглеждат добре, не е ясно как са били използвани и дали не е повредена структурата в дълбочина. Не е известно какво е било състоянието на автомобила, който ги е използвал и дали няма разлика в износването.

За предпочитане е да инвестирате в чисто нови гуми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *