Какво трябва да се знае при покупка на яхти втора ръка

За да се нарадва на всички прелести на морето, човек е добре да притежава яхта. Не винаги и не всеки може да си позволи този лукс, но за задоволяване на интересите съдейства продажбата на яхти втора ръка. За да се пристъпи към търсене на желания модел е необходимо преди всичко да се реши кое е за предпочитане – романтиката на ветроходните яхти или комфорта и удобството на моторните. Следващата крачка е да отговорите на себе си на няколко въпроса. Един от тези, например, е какво очаквате от своята спътница за много години – високи скорости или възможност да направите далечни морски плавания, а може и океански преходи.

Проблем ли е за вас разхода на гориво и доколко желаете да организирате морските си походи целогодишно и във всяка акватория, или за вас е достатъчно хубавото време и близките крайбрежни райони. Отговорите на тези въпроси ще ви дадат възможност кой вид яхта предпочитате и какъв модел вие необходим. Яхти втора ръка предлагат голям избор от модели на всякакви видове. Тези плавателни съдове не отстъпват по качествени показатели на новите видове и модели.

Предлаганите модели последните десетилетия са с пластмасов корпус, който е сравнително лек и има възможност за развиване на висока скорост. Разбира се, от значение е и вида и мощността на двигателя. Не става въпрос за специалните модели за състезания, а за ползване и закупуване на яхти втора ръка за удоволствие и развлечение.

Големите и мощни яхти осигуряват безопасност при силни морски вълнения. За тях не напразно се казва, че са кораби – те изместват вода с обем, равен на този, изместен от кораб. Конструкцията на техния корпус предполага висока устойчивост на преобръщане, което позволява безопасни морски и океански преходи дори при силни вълнения.

За яхтите втора употреба е нужно да се знае, че са технически изправни, проверени, преминали технически преглед. Установените проблеми са отстранени и тогава се предлагат за продажба. Клиентите имат възможност да огледат външния вид на яхтата, която са избрали. Освен това те заедно с компетентно лице могат да проверят движението на плавателния съд в морските води. При наличие на пропуски същите се отстраняват и яхтата се предоставя в изправно състояние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *