Звукоизолация на стена – как ни помага тя

Почти всяко домакинство знае колко неприятен е шумът, който се разпространява по въздуха, идващ от вътрешните и външните стени. Това води до дискомфорт и липса на здрав сън, така че собствениците на апартаменти би трябвало да се замислят за звукоизолация на стена, която ще им помогне да спят спокойно, без да чуват врявата идваща от съседните жилища във входа.

Добрата новина е, че има решение на проблема с шума, което се свежда до полагането на звукоизолация на стена посредством използването на качествени материали и системи. На пазара ще откриете звукоизолационни пакети включващи специален панел, минерална вата и преградна стана, които пречат на вибрациите да достигнат до дома ви и да ви безпокоят.

В случай, че използвате иновативните системи за шумоизолация, то можете да намалите разпространението на въздушния шум до 74 dB. На първо време е необходимо да разберете какво е нивото на звукоизолацията на вашата стена. При стените между жилища и помещения нивото на шумоизолация най-често е 53 dB. Чрез модерните системи ще успеете да повишите изолацията на шумове от съседи и стерео уреди с още 21 dB, което ви осигурява спокойствие.

Най-важното за една звукоизолация на стена е да достигне оптимално ниво за противодействие на въздушните шумове. От този момент нататък можете да се замислите за евентуална изолация на под, която пък ще сведе до минимум ударните шумове, чийто източници могат да бъдат обувки с токчета, скачане, танци, игра с топка и други подобни.

В наши дни по-голямата част от апартаментите в съвременното строителство са шумоизолирани, защото предприемачите искат да осигурят на стопаните необходимото спокойствие и комфорт. Не един път или два пъти сме ставали свидетели на междусъседски разправии заради шума, а най-добрият начин да се предпазите е шумоизолацията в дома.

В интернет ще попаднете на различни видове системи за звукоизолация на стена, чрез които ще получите възможност да почивате в жилището си, без да се притеснявате за фактори, от вида на шумни съседи, преминаващи автомобили, строителни работи и други подобни. Направете тази крачка, ако искате да се насладите на повече тишина и уют в апартамента ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *