Закъсняла смяна на щрангове – плащане за небрежност

В повечето жилища, особено в старите жилищни сгради, щранговете са чугунени. Този материал притежава много добри показатели, но има и недостатъци. Под въздействието на водата, особено при периодично прекъсване на подаването, се появява ръжда. В резултат на това може да се появи теч. Това вече е причина за смяна на щранговете.

Появилата се ръжда е причина по вътрешността на тръбите да се задържат различни минерални съставки от водата (котлен камък) и диаметърът им непрекъснато намалява.

Влошеното качество на водата, както и спада в налягането на нейното подаване, са поправими само със смяна на щранговете и тръбите на водопроводната система.

Частичната смяна на вертикалната тръба няма да струва по-евтино отколкото целия щранг. Трябва да се знае, че смяна на щранговете се прави не само при появили се проблеми. Тръбите имат срок на ползване, даден от производителя, и той трябва да се спазва.

Ако не се вземат мерки навреме, то няма съмнение, че собственикът ще заплати скъпо за своята небрежност.
В действителност, както показва практиката, проблема с тръбите и щранговете възниква в най-неочаквания момент.

В резултат на това, че например, по време на ремонт на банята не сте сменили щранга с пластмасова тръба, ще направите значителни разходи след това.

Ако не се решавате сами да се заемете с щранга, то специалистите по смяна на щрангове ще се заемат с това. Освен това, е за предпочитане смяната на вертикалната тръба да не се прави от хора без опит, защото могат да се получат още повече проблеми.

Смяната на тръбите и щранга започва с демонтаж на елементите, влизащи във водопроводната система.

Идеалният вариант е да се направи смяна на щранговете за цялата кооперация като се започне от мазето.

Това обаче е трудно да се случи, защото щранговете са обща собственост и за смяната трябва съгласието на всички живеещи във входа и ползващи щранга. За услугата трябва да се заплати от всички.

Когато се налага смяна на вертикалната тръба само във вашето жилище, ще трябва да информирате съседите и домоуправителя за това.

Като правите смяна на тази важна част от водопроводната система (щранга) не трябва да се забравя и за необходимостта да се обновят съпътстващите елементи.

Специалистите по смяна на вертикални и хоризонтални тръби ще се справят бързо и качествено и вашите съседи няма да почувстват дискомфорта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *