Какви домашни любимци да вземем за децата си

Децата ежедневно ви молят да им купите домашен любимец? Е, щом веднъж са поискали, вероятно няма да имате друг избор и ще трябва да предприемете тази стъпка. Ако не знаете какво точно да изберете, първо вижте нашите съвети и след това потърсете домашни любимци в Bazar.bg.

Куче

Кучетата вероятно са най-стереотипният домашен любимец за деца – и има причина за това. Повечето кучета със среден размер са достатъчно големи, за да не се наранят от вашето дете. Кучетата лесно доживяват до десетилетие, така че не бива да се притеснявате да провеждате този неудобен разговор с детето си. Този вид животни също е обучителен и обикновено може да отиде навсякъде, където и детето ви може, така че това са добри ежедневни спътници.

Въпреки това, кучетата се нуждаят от доста грижи. Те ще се нуждаят от играчки за дъвчене, за да не дъвчат мебелите и други екстри. Не се очаква децата да се грижат сами за домашен любимец – повечето от тях ще се нуждаят от помощ при тази ежедневна грижа.

Котка

Котките също са доста често срещан домашен любимец за деца. Те живеят дълъг живот и са игриви. Котките обаче обикновено не изискват толкова поддръжка, колкото кучетата. Не е необходимо да се разхождат или къпят, а и обикновено са повече от добре, ако са оставени сами.

Все пак котките не са идеални за всички. Те също се нуждаят от доста оборудване, също като кучетата.

Костенурка

Костенурките могат да бъдат перфектния домашен любимец, ако искате нещо с малко поддръжка. Те са спокойни и тихи. Костенурките имат и много дълъг живот. Въпреки че това означава, че не е нужно да се притеснявате, че детето ви скоро ще загуби домашния си любимец, ще трябва да сте готови да се грижите за него дълго време.

Костенурките обаче се нуждаят от много специфично заграждение и те трябва да прекарват по-голямата част от времето си в него. Цялото оборудване, необходимо за това заграждение, може да струва скъпо. Вашата костенурка ще се нуждае от филтър, голям резервоар, топлинна лампа и други неща, в зависимост от вида. За щастие, повечето от тях са еднократни разходи. След първоначалната настройка, костенурките не изискват много.

Рибка

Рибките често са идеалният домашен любимец за малки деца. Те изискват малко поддръжка и внимание, а и обикновено не заемат много място. Те са тихи и са красива гледка вкъщи. Ако търсите домашен любимец, който не изисква много работа от ваша страна, тогава този може да е за вас.

Въпреки това, рибите поемат доста повече работа, отколкото може да очаквате.

Хамстер

Хамстерите са сладки, игриви и се нуждаят от малко поддръжка. Те са чудесен първи домашен любимец за по-големи деца, които вече са доказали, че са достатъчно отговорни, за да се грижат редовно за новия член на семейството. Не им е нужно толкова място и няма да се налага да се притеснявате дали ще почистите козината им от дивана си. Те са чудесен избор за семейства, които искат домашен любимец, но не са съвсем готови да се ангажират с котка или куче.

Все пак хамстерите не са добри за всички семейства. Те са нощни животни, а и понякога хапят. Те изискват специализирана грижа, подобно на рибката и костенурката.

Птици

Птиците са добър избор за по-големи деца, които не се интересуват от котка или куче. Те изискват малко поддръжка и грижи.

Не всички видове птици обаче са подходящи за децата, така че трябва да се информирате внимателно преди покупка.

Морско свинче

Морските свинчета са все по-често срещани като домашни любимци. Те по-рядко хапят, за разлика от хамстерите, заемат по-малко място от кучета и котки и повече реагират на стопаните си. Морските свинчета също са по-здрави от някои от другите, по-малки видове гризачи. Известно е също, че са по-малко кокетни и се опитомяват много лесно.

Е, избрахте ли домашен любимец за вашите деца?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *