Какво е нужно за да се справите със смяна на щрангове

Много често се налага смяна на щрангове в жилищни сгради където те са от метални тръби. Причините за тяхната смяна се дължи основно на корозията, която се образува по вътрешната повърхност и предизвиква намаляване на вътрешния диаметър. Това обстоятелство затруднява изтичането на отпадните води по канализационната система. Запушване на каналите става все по-често явление и това причинява много неприятности по апартаментите. Запушване на мивки, тоалетни, бани – всичко това е доказателство за необходимостта от смяна на щрангове.

Проблеми се явяват и във водоснабдяването. Спада налягането на водата и във високите етажи възниква проблем със снабдяването им. Водата променя както цвета си, така и вкуса. Разбира се, това се дължи на ръждата, насъбрала се във вътрешността на металните щрангове. За да се справите със смяната на хоризонталните и вертикални тръби е най-добре да се обърнете към фирма, която предлага тази услуга. Консултанти от специализираната фирма ще ви кажат кои са най-подходящите тръби за вашата кооперация – от какъв материал да са изработени за да издържат на температурните промени и на налягането на водата във вашия вход или сграда.

За смяна на щрангове най-често се използват полипропиленови тръби като вида им се избира според конкретните изисквания към тях – за топла или студена вода. Наред с тръбите трябва да се закупят и нужните съединения, преходи, разклонения и кранове.

Наложилите се на пазара на услугите фирми за смяна на различните видове тръби разполагат със съвременно оборудване, което им позволява да работят с новите технологии, които се прилагат за съвременните тръби. На пазара за ВиК материали има голямо разнообразие от тръби, които са изработени от съвременни материали и по нови технологии. Най-добри резултати се получават когато смяна на щрангове се прави едновременно за цялата сграда или за входа. Това е възможност да се сменят всички тръби от абонатната станция до последния етаж.

Новите тръби ще допринесат за нормализиране на водоснабдяването – подобрено налягане и качество на водата. Запушването на канализационните тръби ще приключи и проблема с отпушване на канали ще се реши за много години напред. Смяна на щрангове на всички системи (канализационна, водоснабдяване и отоплителна) е най-доброто решение за осигуряване на комфорт в една голяма жилищна сграда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *