Грижа за новия матрак

Покупката на нов матрак може да ви отнеме много време и енергия, особено ако сте решени да откриете този, който е точно за вас. Размер, твърдост, материя, латекс, мемори пяна или пружини – има толкова много неща, които трябва да сравните и прецените. И след като най-накрая намерите този перфектен матрак  и го приберете у дома, какво следва?

Знаем, че бихте искали да скочите в леглото веднага щом матракът се намести върху рамката и леглото бъде оправено, но изчакайте поне минута. Има някои подробности, на които трябва да се обърне внимание, преди да се отпуснете блажено на новата си придобивка. В крайна сметка вие искате вашият нов матрак да издържи възможно най-дълго!

3 лесни стъпки за защита на новия ви матрак

  1. Правилно монтиране на вашия матрак

Може да не сте на „ти“ с монтажните дейности, така че съдействието на професионалистите, които да помогнат при поставянето на новия ви матрак, е много добра идея. Трябва  матракът и основата му да са правилно монтирани. Това е от решаващо значение за вашия комфорт и безопасност и вероятно вашата гаранция, ако по-късно възникнат проблеми. Не се страхувайте да задавате въпроси на  търговеца на матраци и да прочетете гаранцията, за да сте сигурни, че няма неизяснени подробности.

  1. Оставете новия си матрак да диша

Подобно на всеки нов продукт, новият матрак може да има остатъчен мирис след процеса на производство или опаковане. Не се притеснявайте, това е нормално. За да се отървете от неприятния аромат, отстранете опаковката и оставете матрака да се проветри, преди да го покриете с протектор за матрак и спално бельо. В зависимост от времето, отворете прозорците и позволете чистият въздух да влезе, за да ускорите процеса.

 

  1. Използвайте протектор за матрак

Калъфите за матраци са предназначени да покриват изцяло матрака и да го предпазват от ежедневно износване. Те могат също да помогнат за поддържане на постоянна температура в микроклимата на леглото. Някои дори могат да подобрят нивото на комфорт на новия ви матрак. Не забравяйте, че защитата на вашия матрак означава защита на вашата гаранция .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *