Ефективна битова химия за отпушване на каналите

Промишлеността днес предлага голямо количество различни средства на битовата химия, справящи се с отпушването на каналите. Принципът на действие на химическите препарати за почистване на канализационните тръби се основава на техния състав на база киселини или основи. Действието им се свежда до разграждане на натрупаните отпадъци или разтваряне на мазнините.

Не трябва да се смесват препарати на различна основа, защото възниква реакция, която може да навреди на тръбите.

При използване на химически средства за почистване на канализацията задължително да се ползват ръкавици, маска, очила. Помещението, в което се ползва химически препарат, трябва да се проветри много добре.

Химическите препарати за отпушване на каналите трябва да се прилагат съобразно приложената инструкция към тях. Основно ползването им се състои в следното:

– химическия препарат се налива или насипва в отвора на запушения сифон;
– добавя се около половин литър вода;
– изчаква се 15 – 60 минути (в зависимост от ползваните средства);
– след това се налива голямо количество вода за промиване на тръбите.

Ако започнат да изтичат отпадъчните води, следва да се продължи промиването на канализацията до пълното възстановяване на нейната нормална работа.

Хората, които не желаят да ползват в дома си химически средства, решават проблема със запушването чрез разпространените народни средства – гореща вода, комбинация между сода за хляб и оцет.

Когато народните средства и химичните препарати не могат да се справят с отпушване на каналите и почистване на тръбопровода, се налага да се ползват механични средства.

Най-използваното средство е ръчната вакуум помпа. Инструментът плътно се поставя на отвора на мивката, покрива се гумената чашка с вода и започват бързи резки движения нагоре – надолу.

Задачата е лесна – потока от въздух, създаден от гумената чашка, пробива запушването.

При сериозни запушвания почистването се извършва със специален тел за отпушване на канали. Механичното въздействие позволява да се разбие запушването, а гъвкавостта и дължината на тела позволява да се достигне голяма дълбочина по тръбата.

Ползването на специални механични средства не е толкова лесно и за това е по-добре да се ползват услугите на фирма за отпушване на канали.

Фирмите разполагат с оборудване за локализиране на запушването, а това е много важно, защото позволява да се избере най-подходящия начин за почистване на канализацията.

Специалистите не само ще свършат бързо и качествено отпушване на тръбите и почистване на канализацията, но ще ви насочат и към необходимата профилактика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *