Безопасни ли са доставките на храна

Според новите препоръки, публикувани от Световната здравна организация (СЗО), всички бизнеси трябва да предотвратяват разпространението на коронавируса. 

Тъй като за доставките на храна се използват както доставчик, така и хранителни стоки и продукти, съществува значителен риск от предаване на COVID-19 чрез получаване на доставката от клиента. Всички заведения трябва да вземат изключително строги предпазни мерки, за да не вкарат вируса в помещенията за приготвяне на храна, а после да се предаде на клиента.

Предпазни мерки за персонала за доставка

Основният начин, по който се разпространява коронавирусът, е чрез човек, влизащ в контакт със заразени повърхности, предмети или капчици от кашлица или кихане на заразен човек. Това означава, че доставчикът лесно може да пренесе вируса, ако е невнимателен.

За да се предотврати това, най-важното е доставчиците да се обучават, включително как се разпространява и какви са признаците и симптомите на вируса. Те също трябва да бъдат обучени по отношение на хигиенните мерки, като правилен начин за миене на ръцете и безопасно кашляне и кихане. И накрая, доставчиците трябва да разберат колко важно е физическото дистанциране за здравето и безопасността на клиентите и на тях самите. Екипът на ресторант Варна добре знаят това и се стремят максимално да прилагат водещите правила за хигиена.

Персоналът за доставка на храна също трябва да получи подробни инструкции как да извършват доставките и какво се очаква от тях. Инструкциите трябва да включват:

  • пребиваване вътре в превозното средство
  • да не се преместват хранителни стоки и / или пакети
  • прилагане на дезинфектант за ръце преди предаване на каквито и да е артикули
  • използване на лични предпазни средства, ако е предвидено

Шофьорите трябва да бъдат снабдени с дезинфектант за ръце, дезинфектант за повърхности и хартиени кърпи. Те също трябва да бъдат снабдени с лични предпазни средства (ЛПС) и да бъдат обучени как правилно да ги използват.

Това е важно не само за клиентите, които обслужват, а и за тяхното лично здраве.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *