Кога да променим хранителните си навици

Що се отнася до храненето, ние имаме конкретни навици. Някои са добри като този – „Винаги закусвам“, а други не са толкова добри -„Винаги опразвам чинията си“. Въпреки че много от нашите хранителни навици са установени в детството, това не означава, че е твърде късно да ги променим.

Извършването на внезапни, радикални промени в хранителните навици, може да доведе до бързо сваляне на килограми. Такива радикални промени, обаче, не са нито здравословна, нито добра идея и няма да бъдат успешни в дългосрочен план. Постоянното подобряване на хранителните навици изисква обмислен подход.

Създайте списък с хранителните си навици. Поддържайте хранителен дневник в продължение на няколко дни. Запишете всичко, което ядете, и в коя част на деня го ядете. Това ще ви помогне да осъзнаете навиците си. Добре е да отбележите как се чувствате, когато сте решили да ядете, особено ако сте се хранили, когато не сте гладни. Уморен ли сте се почувствали? Стресирани ли сте били?

Често срещаните хранителни навици, които могат да доведат до напълняване, са:

  • твърде бързо хранене
  • винаги изпразвате чинията си
  • храните се, когато не сте гладни
  • храните се прави
  • винаги ядете десерт
  • пропускане на хранене (или може би само закуска)

Погледнете нездравословните хранителни навици, които сте подчертали. Уверете се, че сте идентифицирали всички фактори, които ви карат да се придържате към тези навици. Определете няколко, върху които първо бихте искали да поработите.

Не забравяйте да се наградите за нещата, които правите правилно. Спокойно можете да си поръчате от вкусните бургери Варна, които по никакъв начин няма да навредят на вашето здраве, а напротив, ще ви накарат да се почувствате перфектно.

Може би обикновено ядете плодове за десерт или пиете мляко с ниско съдържание на мазнини или без мазнини. Това са добри навици! Признаването на успехите ви ще ви помогне да направите повече промени в хранителните ви навици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *