Как да направим най-добрия избор на фризер?

Ето на какво да обърнете по-голямо значение при избор на фризер.

Вид на монтажа

По вида на инсталацията фризери и хладилници се делят на два вида – вградени и самостоятелни.

Вграден фризер

Вграденият фризер е напълно интегриран в кухненските мебели. Той се различава от свободно стоящия по своята компактност. За да не изпъква камерата в интериора, тя е скрита зад декоративен панел. Външно фризерът прилича повече на малък шкаф, идеално допълнение към всеки кухненски дизайн. Тези, които много държат от хармоничния дизайн, трябва да обмислят покупката на точно такъв модел. Вградени са обаче само вертикалните фризери.

Сред недостатъците на вградените фризери трябва да отбележим доста високата цена и малкият обем, в сравнение с свободно стоящите модели.

Свободно стоящ фризер

Свободно стоящият модел фризер може да не се вписва така перфектно в интериора на кухнята както вградения, но тези фризери са по-евтини и можете да изберете модел с всякакъв обем и вид. Важно е да имате достатъчно свободно пространство в кухнята. Преди да закупите фризера, внимателно измерете мястото, където ще го инсталирате, така че да се окажете неприятно изненадани.

В зависимост от нуждите на семейството, можете да изберете модел с малък размер, който лесно може да се побере в ъгъла на кухнята, и огромен фризер, който ще съхранява цялата храна за година напред.

Още едно предимство на свободно стоящите модели е тяхната преносимост. Бързо можете да преместите вашия свободно стоящ фризер при необходимост, без особени затруднения.

Консумацията на енергия на фризера

Фризерът работи денонощно, така че при закупуването му е много важно да се вземат предвид параметрите на консумацията на електроенергия. С настоящите високи тарифи за електроенергия енергийният клас се превръща в един от най-важните критерии при избора на домакински уреди и техника.

Всеки модел има стикер с латински букви от А до G. Моделите, маркирани с буквата А, имат най-високо ниво на енергийна ефективност. Маркировките A + и A ++ и A +++, обозначават максимална енергийна ефективност.

Символът В на светло зелен фон е присвоен на устройства с малко по-ниска енергийна ефективност. Останалите символи (C, D, E, F и G) са разположени на скали от светло зелено до червено. Клас G е с най-ниска ефективност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *